2011. október 15., szombat

Cukkini-répa fasírt zsályás szósszal

Cukkini-répa fasírt
Igazi könnyű idényfogás, amit meglepően a zsálya szédít meg, ami kellemesen harmonizál a cukkinivel és a répával. Egy spanyol napilapban olvastam egy hasonló receptet, de valahogy az elkészülése során lassan módosulgatott és így inkább magyar-spanyol fúziós tapaként jegyezném. Mindenesetre a kívül ropogós, belül puhább összetétel a kellemesen elszabaduló zsálya aromával elég szép harmóniát alkot. Egy fűszeresebb, zöld jegyeket viselő fehérborral nagyon ütős...

Hogy az ízek jobban összeérjenek először a szószt készítem el. Két evőkanál natúr joghurtot összekeverek két evőkanál tejföllel, egy evőkanál olívaolajjal, egy evőkanál friss citromlével és egy kávéskanálnyi zsályával. Sózom, borsozom.

A cukkinit héjjastól lereszelem és jól kicsavarom. A répát is lereszelem és összekeverem a cukkinivel, a citrom reszelt héjával, egy evőkanálnyi zsályával, sóval és borssal. Hozzákeverem a kenyérmorzsát és a felvert tojásokat, úgy hogy az egész kissé összeálljon.  Lapos fasírtokat formázok belőle és néhány kanál olívaolajon közepes lángon megpirítom mindkét oldalát.

A ha a fasírtokat kisebbre formázzuk nagyon szuper mártogatós tapas-ként is, vagy salátával már teljesen önálló előétel.

Hozzávalók:

500g cukkini
250g sárgarépa
3 tojás
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa
1 citrom
szárított zsálya
szűz olívaolaj
só, bors

4 megjegyzés:

  1. off
    spanyol pesten!
    http://vilagevo.blog.hu/2011/10/24/egy_titkos_vilagszinvonalu_etterem_budapesten?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_10_25&utm_campaign=index

    VálaszTörlés
  2. Látom nemcsak szamárfüles, de szemfüles is vagy. Hát igen, akitől az étterem séfje tanult Ferran Adria, katalán szakács, akit néhány éve a világ tíz legfontosabb újítói közé soroltak… De hát azért itt csak nem lehet a pultra támaszkodva néhány tapast kérni és szóba elegyedni a szomszéddal...:-)

    VálaszTörlés
  3. Hola! Hmmm, ma ezt a fasírtot készítettem ebédre:-) Köszönet érte!

    VálaszTörlés