2011. szeptember 21., szerda

Sült paprika pácolva


Pimientos asados
Ez az egyszerű tapa nagyon jól harmonizál az olívabogyóval, szardellafilével, húsokkal, de önállóan, friss kenyéren vagy pirítóson is önmagáért beszél. Csodálatos harmóniája az édeskés paprikahúsnak, a lágy olívaolajnak és a pikáns fokhagymának. Szicíliai szomszédom is nagyon szereti, és ők is ugyanígy készítik. A képen látható mennyiséget együtt falatoztuk be az őszi melengető napsugarak mellett, jófajta magyar fehérbort kortyolgatva... Spanyolországban  egy tipikus paprikát használnak ehhez a recepthez, de kaliforniai paprikából is nagyon jól elkészíthető. A lényeg, hogy vastag húsú paprikából legyen. Egyszerűen betesszük az előmelegített 180C fokos sütőbe az egész paprikákat, és amikor a bőre már felhólyagzott, (kb. 40 perc után), kivesszük, és kb. 5 percig egy edényben fedővel letakarva gőzöltetjük, hogy könnyebben le tudjuk húzni a bőrét. Utána hosszú csíkokra elvágjuk, sózzuk, majd fokhagyma gerezdekkel elkevert olívaolajjal meglocsoljuk. Ha néhány órát áll fogyasztás előtt a hűtőben, kétségtelenül nem tesz rosszat neki.


Hozzávalók (tapasként) 4 személyre:

2 db piros kaliforniai paprika
extra szűz olívaolaj
néhány fokhagymagerezd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése