2011. augusztus 30., kedd

Avokádó gazpacho

Avokádó gazpacho
A klasszikus gazpacho andaluz-hoz hasonlóan ez is egy igazi, frissítő nyári leves, de  annál jóval kiadósabb, illetve annál jóval zöldebb... 

A hozzávalókat megpucoljuk és összeturmixoljuk. Közben lassan ásványvizet adunk hozzá, hogy ne legyen nagyon sűrű, hanem krémes, folyós állagú maradjon. Végül ecettel és olívaolajjal meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint citrommal ízesítjük és tálalás előtt legalább fél óráig hűtőben, fóliával letakarva hűtjük.

A feltétnek valókat apró kockára vágjuk és tálaláskor megszórjuk vele a leves tetejét. Ha igazán laktatót szeretnénk, akkor érdemesebb külön kis tálkában is feltétet kínálni, mert így akár önálló fogásként is tud érvényesülni.



Hozzávalók (2 személyre):

2 érett avokádó
fél cukkini
fél kígyóuborka
fél hagyma
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl ásványvíz
kb. 2 evőkanál borecet
kb. 0,5 dl szűz olívaolaj
só, bors

Feltét:

2 szelet pirítós
1 főtt tojás
1paradicsom
1piros húsú paprika

2 megjegyzés:

  1. ez nagyon-nagy kedvenc lett, gracias por la receta

    VálaszTörlés
  2. De nada... Örülök, hogy ízlett! Kevesen próbálják ki ezt a gazpachot, úgyhogy jó tudni, hogy vannak bevállalósok...

    VálaszTörlés