2011. július 30., szombat

Avokádó szardellafilével

Avokádó szardellafilével
Mondhatnám még egy jó ok szardellafilét enni. A recept gyönyörűsége, mint annyiszor a spanyol konyhában, hogy végtelenül egyszerű és igazi egyedi párost alkot az avokádó és a szardella íze. Egy kis történelmi háttérként elmondom, hogy  a vad  és az első termesztett avokádó is a mai Mexikó területéről származik és a spanyolok megjelenésével terjedt el világszerte. Elnevezése spanyolul  aguacete, ami az azték elnevezésből jön és annyit jelent here...
Mindenesetre egy nagyon egészséges gyümölcs sok Omega 3-at és proteint tartalmaz ráadásul rendkívüli lúgosító hatása  is van.

Szóval a recept annyi, hogy az avokádót megpucoljuk, igyekszünk vékony szeletekre vágni, és egy tálon stílusosan elhelyezzük. Fél citrom levével meglocsoljuk, rátesszük a szardellafiléket  és végül a szardella olajával is megöntözzük kicsit. Egy jófajta, testesebb fehérborral nagyszerű és különleges tapa vagy előétel.


Hozzávalók (2 személyre előételnek):

2 db avokádó
fél citrom leve
1 konzerv szardellafilé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése