"Gyümölcstornyocska" |
Már jó egy hete ez a sláger itthon, és egyszerűen nem bírunk betelni vele. Friss, egyszerű és ugye nagyon gyümölcsös. A kissé édeskés zselatin megszelidíti a gyümölcsöket, de semmit nem vesz el friss ízükből. Nagyon finom magában, de már kipróbáltuk palacsintához, flanhoz és egyéb édesebb krémekhez is. Annyira látványos, hogy bármilyen eseményen megállja a helyét és rekordidő alatt el lehet készíteni kezdő szakácsoknak is...
A hozzávalók lehetnek csak déligyümölcsök de kiegészíthetjük almával is. Ez utóbbinál fontos, hogy távolítsuk el a magházat és öntsünk rá egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Én a zselatinhoz adtam még egy kis narancsvirágvizet, de természetesen ez el is maradhat. Banánnal kicsit édeskésebb ízt kapunk.
A gyümölcsöket megpucoljuk és néhány mm-es karikákra vágjuk. Méretüknek megfelelően felváltva és rétegezve belehelyezzük szuflés tálkákba. A zselatint a használati ustasításának megfelelően, elkeverjük 400 ml-vízzel, a cukorral és a narancsvirágvízzel. Ráöntjük a gyümölcsökre és kicsit megmozgatjuk őket, hogy a folyadék mindenhová eljusson. Néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt egy vékony kiskéssel meglazítjuk az oldalát és kicsit alányúlunk, hogy könyebben kiessen, majd kifordítjuk egy kistényárra vagy tálcára. A zselatin gyönyörűen összetartja a tornyocskát és kicsit megbolondítja az ízeket.
Tálalás előtt egy vékony kiskéssel meglazítjuk az oldalát és kicsit alányúlunk, hogy könyebben kiessen, majd kifordítjuk egy kistényárra vagy tálcára. A zselatin gyönyörűen összetartja a tornyocskát és kicsit megbolondítja az ízeket.
Hozzávalók 6 személyre:
szuflés tálkák
hideg vízben oldódó zselatin fix
2 evőkanál cukor
1evőkanál narancsvirágvíz
2 narancs
2 grapefruit
1-2 banán vagy/és alma
Szia! Nagyon szimpatikus a desszert. Ez is spanyol eredetű?
VálaszTörlésErika
Igen, de kétségtelenül nem egy nagyon ismert recept. A flan-ba sokszor tesznek gyümölcsöt, illetve olyan is van, mint ez, amikor elmarad a flan, de marad a gyümölcs. A spanyol recept szerint, a flan-nak szánt edénykékbe kell készíteni, úgyhogy bizonyára innen lehet az eredet.
VálaszTörlésGracias!
VálaszTörlésMegcsináltam:-)Nagyon finom lett! Hmmm, most már még inkább szeretem a spanyolokat...!
Erika
Hohó, nem tudtam, hogy ilyen nagy felelősség van rajtam..!!
VálaszTörlés