Cukkini-répa fasírt |
Hogy az ízek jobban összeérjenek először a szószt készítem el. Két evőkanál natúr joghurtot összekeverek két evőkanál tejföllel, egy evőkanál olívaolajjal, egy evőkanál friss citromlével és egy kávéskanálnyi zsályával. Sózom, borsozom.
A cukkinit héjjastól lereszelem és jól kicsavarom. A répát is lereszelem és összekeverem a cukkinivel, a citrom reszelt héjával, egy evőkanálnyi zsályával, sóval és borssal. Hozzákeverem a kenyérmorzsát és a felvert tojásokat, úgy hogy az egész kissé összeálljon. Lapos fasírtokat formázok belőle és néhány kanál olívaolajon közepes lángon megpirítom mindkét oldalát.
A ha a fasírtokat kisebbre formázzuk nagyon szuper mártogatós tapas-ként is, vagy salátával már teljesen önálló előétel.
Hozzávalók:
500g cukkini
250g sárgarépa
3 tojás
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa
1 citrom
szárított zsálya
szűz olívaolaj
só, bors
off
VálaszTörlésspanyol pesten!
http://vilagevo.blog.hu/2011/10/24/egy_titkos_vilagszinvonalu_etterem_budapesten?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_10_25&utm_campaign=index
Látom nemcsak szamárfüles, de szemfüles is vagy. Hát igen, akitől az étterem séfje tanult Ferran Adria, katalán szakács, akit néhány éve a világ tíz legfontosabb újítói közé soroltak… De hát azért itt csak nem lehet a pultra támaszkodva néhány tapast kérni és szóba elegyedni a szomszéddal...:-)
VálaszTörlésHola! Hmmm, ma ezt a fasírtot készítettem ebédre:-) Köszönet érte!
VálaszTörlésHát nagyon örülök, ha ízlett!
VálaszTörlés