Ez talán az egyik legegyszerűbb tapa recept ami létezik, feltéve, ha rendelkezésre állnak az alapanyagok. Én nagyon szeretem váratlan vendég esetén is, vagy ha csak egy kis aperitifet szeretnénk vacsora előtt.
A magozott fekete olívabogyókat összekeverem néhány kanál olívaolajjal, pár csepp citrommal, valamint egy-egy fél teáskanálnyi kakukkfűvel és rozmaringgal. (Ha friss fűszereket használunk, érdemesebb fokozatosan hozzáadni.) A botmixerrel kicsit összetöröm, és már tálalom is friss kenyérrel vagy pirítóssal. (Érdemes még a megkent kenyereket egy kis olívaolajjal meglocsolni, csodát tesz!) Az olívabogyó elég sós, ezért általában már nem kell sózni.
Hozzávalók (tapa-ként) két személyre:
fekete magozott olívabogyó (100 - 200g)
szűz olívaolaj
citrom
kakukkfű
rozmaring
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése