2011. április 16., szombat

Fekete olívabogyókrém

Fekete olívabogyókrém friss kenyérrel
Ez talán az egyik legegyszerűbb tapa recept ami létezik, feltéve, ha rendelkezésre állnak az alapanyagok. Én nagyon szeretem váratlan vendég esetén is, vagy ha csak egy kis aperitifet szeretnénk vacsora előtt.

A magozott fekete olívabogyókat összekeverem néhány kanál olívaolajjal, pár csepp citrommal, valamint egy-egy fél teáskanálnyi kakukkfűvel és rozmaringgal. (Ha friss fűszereket használunk, érdemesebb fokozatosan hozzáadni.) A botmixerrel kicsit összetöröm, és már tálalom is friss kenyérrel vagy pirítóssal. (Érdemes még a megkent kenyereket egy kis olívaolajjal meglocsolni, csodát tesz!) Az olívabogyó elég sós, ezért általában már nem kell sózni.

Hozzávalók (tapa-ként) két személyre:

fekete magozott olívabogyó (100 - 200g)
szűz olívaolaj
citrom
kakukkfű
rozmaring

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése