2011. április 15., péntek

Szardellás olívabogyók

Szardellás olívabogyók
Bevallom, én igazi szardella függő vagyok. Nagyon kedvelem ezt a karakterisztikus erős ízt, ami nagyon jól érvényesül az olívabogyón. Első készítés előtt kicsit izgultam, hogy nagyon szöszmötölős lesz ez a kombináció, de szerencsére nem volt igazam. Nagyon gyorsan lehet vele haladni.


Az üveges vagy konzerv szardellafilét ha vastag, hosszában ketté vágjuk, ha keskenyebb, akkor egyszerűen áttekerjük az olívabogyón és fogvájóval rögzítjük, ahol a szardella két vége összeér. A fogvájóra még húzhatunk fekete olívabogyót, vagy néhány kocka piros húsú paprikát, hogy színesebbé tegyük. Mivel sok rövidebb szardellát is találtam az üvegben, illetve némelyik elszakadt, a maradék olívabogyókat hosszában bevágtam, szétnyitottam és megtöltöttem ezekkel a szardellafilékkel és egy kis darab paprikával. (Én itt sült paprikát használtam, de friss paprikával is finom.) Ezek után szúrtam át a fogvájót a bogyón, hogy rögzítse a „tölteléket”.

Hozzávalók (tapas-ként) két személyre:

magozott vagy paprikával töltött zöld és/vagy fekete olívabogyók
1 kis üveg vagy konzerv szardellafilé
1 piros édes paprika
hosszú fogvájók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése