|
Citromos-kakukkfüves olívabogyók üvegben |
Nagyon gusztusos tapa, amiben leginkább a citrom íze dominál. A zöld olívabogyókat gyorsan átöblítem. Egy kisebb tálban összekeverem kakukkfűvel, három szelet vékony citromhéjjal, amiket félbe vagy apró kockákra vágok, édeskömény zölddel (ez el is maradhat), egy gerezd kissé megtört fokhagymával, egy babérlevéllel és néhány borsszemmel. A látvány kedvéért egy kis piros húsos friss vagy grillezett paprikát is beleapríthatunk, majd az egészet kissé megnyomkodjuk, hogy könnyebben fel tudja venni az ízeket. Beletöltjük az üvegbe, majd szűz olívaolajjal felöntjük. Ideális legalább egy napig szobahőmérsékleten pácolni, vagy több napig hűtőszekrényben hagyni. Ha hűtőszekrényben tároljuk, fogyasztás előtt legalább egy órával vegyük ki, hogy az olívaolaj ismét folyékony legyen. Kis tálkákban tudjuk kínálni. A visszamaradt olívaolaj nagyon finom tunkolni, de pirítósra vagy salátákhoz is felhasználhatjuk. (Nekem sosem marad már a salátára...)
Hozzávalók (tapas-ként) két személyre:
zöld magozott olívabogyók (min. 250g)
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 babérlevél
édeskömény zöld
egész bors
szűz olívaolaj
egy kb 2,5-3 dl-es befőttesüveg
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése