Mediterrán töltött tojás |
Kétségtelenül hűvösödik az idő, mert a konyhában egyre nagyobb szerepet kapnak a proteinek és testesebb ételek... Így vagyok én a tojással is, aminek hirtelen megnő a presztízse a könnyű vacsorához, pirítóshoz, borhoz, teához. Viszont a majonézes verziók ellen teljes szívből fellázadtam, és így született meg ez a nyarat idéző könnyű változat, ami egyben az olívaolaj és a tojássárgája felejthetetlen találkozásáról is szól...
A főtt tojásokat megpucolom és félbe vágom. A tojássárgákat külön szedem és elkeverem három evőkanál olívaolajjal és villával krémesre töröm. Sózom, borsozom. (Itt csak saját felelősségünkre kóstoljuk meg, mert az olívaolaj és tojássárgája nagyon zamatos és ellenállhatatlan krémet adnak.) Hozzáadok egy egész paradicsomot ízléses kockákra feldarabolva, egy szál újhagymát nagyon vékony szeletekre vágva, néhány szem fekete olívabogyót kissé kézzel szétnyomkodva, és fél csomó petrezselymet apróra tépkedve. Lazán összekeverem, és visszatöltöm a tojásokba. Pirítóssal, friss kenyérrel vagy azok nélkül is gyorsan eltűnik. Előételnek is szép belépő.
Hozzávalók (2 személyre):
4 db tojás
3 evőkanál szűz olívaolaj
1 paradicsom
5-6 fekete mag nélküli olívabogyó
1 szál újhagyma vagy néhány szelet lila hagyma
petrezselyem
só, bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése