Pimientos asados |
Ez az egyszerű tapa nagyon jól harmonizál az olívabogyóval, szardellafilével, húsokkal, de önállóan, friss kenyéren vagy pirítóson is önmagáért beszél. Csodálatos harmóniája az édeskés paprikahúsnak, a lágy olívaolajnak és a pikáns fokhagymának. Szicíliai szomszédom is nagyon szereti, és ők is ugyanígy készítik. A képen látható mennyiséget együtt falatoztuk be az őszi melengető napsugarak mellett, jófajta magyar fehérbort kortyolgatva... Spanyolországban egy tipikus paprikát használnak ehhez a recepthez, de kaliforniai paprikából is nagyon jól elkészíthető. A lényeg, hogy vastag húsú paprikából legyen. Egyszerűen betesszük az előmelegített 180C fokos sütőbe az egész paprikákat, és amikor a bőre már felhólyagzott, (kb. 40 perc után), kivesszük, és kb. 5 percig egy edényben fedővel letakarva gőzöltetjük, hogy könnyebben le tudjuk húzni a bőrét. Utána hosszú csíkokra elvágjuk, sózzuk, majd fokhagyma gerezdekkel elkevert olívaolajjal meglocsoljuk. Ha néhány órát áll fogyasztás előtt a hűtőben, kétségtelenül nem tesz rosszat neki.
Hozzávalók (tapasként) 4 személyre:
2 db piros kaliforniai paprika
extra szűz olívaolaj
néhány fokhagymagerezd
só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése