2012. január 10., kedd

Facebookos kádfüggöny és elgázolt plüssállat...


Szociális függöny by spinninghat.com
...hogy csak néhány slágert említsek az idei menő spanyol karácsonyi ajándékok közül. Néhány rokonnak kerestem apróságokat a spanyol webshopokban, amikor is elkapott a a kreatív bőség zavara... Oh boldog idők, amikor a Fa spray és a banán is jó volt ajándéknak!

Apple és kicsavarható felmosófej ismeretsége ide vagy oda, azt hiszem most már nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nekünk magyaroknak sincs szégyenkezni valónk a kreatív gondolkodók versenyében. Legalább annyi Rubik kocka ihlette terméket találtam a kreatív ajándékok között mint Apple-t...

Lehet Rubik kockát venni teáscsészének, ceruzatartónak, jegyzettömbnek, poháralátétnek, sótartónak vagy éppen dizájnos hangfalnak. Ok, az igaz, hogy Rubik Ernő nem jött ki az idén plüss figurában mint Steve Jobs vagy Obama, de lehet ez is csak idő kérdése, amíg nem lesz mondjuk jövőre Rubik kocka alakú iPhone védő... Mindenesetre a digitális forradalom mindenre rányomta bélyegét, aminek talán legjobb példája a szociális fürdőkád függöny, ami egy nagy facebook oldalnak néz ki, a fénykép helyett pedig mi tekinthetünk ki a kivágott ablakon, hogy mi is a helyzet a fürdőszobában...

Persze aki régimódibb romantikus lelkületű, annak is akad ajándék. Van Hitchcock ihlette véres fürdőkád kilépő, vagy éppen vérfoltoktól csepegő zuhanyfüggöny, amihez természetesen már illik megvenni a vért tartalmazó felfüggeszthető infúzió tökéletes másolatát - tusfürdőnek. (Természetesen fejleszthetjük még a "Psycho készletet", véres köténnyel vagy nagykéssel...)

Aki viszont nagymamának keres valami apróságot, annak feltétlenül a verőereket mintázó vágódeszkát vagy a protézis formájú jégkockát ajánlanám, míg nagypapának, ha nincsenek kardiológiai problémái, a gyönyörű  meztelen női sziluettet formázó  zuhanyfüggönnyel szerezhetünk örömet.

Hogy pedig a legkisebbeket se felejtsük el, nyugodtan válogathatunk az elgázolt vérző plüssállatot utánzó alvós macik és sünik között. Aki pedig sem Steve Jobs-ot, sem kinyiffant plüss állatot nem akar ágyba vinni esténként, annak maradnak a vudu figurák, amit tetőtől talpig fel lehet öltöztetni az ajándékozott vagy ajándékozó stílusában, és mi döntjük el, hogy tűket szurkálunk-e bele vagy éppen megsimogatjuk.

Természetesen vannak komoly ajándékok is mint a klímaváltozást bemutató bögre, amin a meleg ital hatására eltűnnek azok a földrészek, amik valószínűleg víz alá fognak kerülni. Azt nem tudom, hogy ezzel pozitívan indul-e nap, de kétségtelenül elgondolkodtat. Egyébként ezt látva rögtön beugrott, hogy ennek a magyar megfelelője biztos politikai töltetű lenne, és mondjuk a föld térképe helyett a régi alkotmány szövege lehetne látható, amíg forró teát nem öntünk belé...

Egyébként nem voltam annyira bevállalós. Csak az egérfogó kinézetű sajtvágót és az úszó kiskacsás teaszűrőt mertem megvenni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése